Cum Silentio
Obres de P. Anselm Ferrer,
V. Goicoechea i T. L. de Victoria
Formació: cor (16 a 24 cantants) i orgue
Duració: 60’00’’ sense pausa
Durant les primeres dècades del segle XX, en un context de guerra, agitació social i política i dictadures infames, no van ser poques les veus que, amb el pas del temps, van quedar per sempre més silenciades. El monjo benedictí Anselm Ferrer (1882 – 1969), una de les figures musicals més singulars del seu temps, n’és un exemple paradigmàtic. El seu opus musical no supera la vintena d’obres, i tot i així la seva obra coral – escrita fonamentalment entre 1930 i 1950 – és d’una riquesa i personalitat extraordinària; la contraposició silenciosa d’una època massa convulsa per escoltar.
Cum Silentio recupera l’obra coral del compositor català a través de tres escenes musicals compartides amb dues de les figures que més el van inspirar: d’una banda, V. Goicoeceha (1854 – 1916) representant de la música romàntica del seu propi temps. De l’altra, la del polifonista T. L. de Victoria (1548 – 1611), renovat referent per Ferrer i bona part dels seus companys de generació, que sense saber-ho posarien els fonaments del posterior moviment de recuperació històrica.
Vídeo dissenyat i dirigit per Åkerblom Studio
Programa
O sacrum convivium
O Sacrum convivium | P. Anselm Ferrer (1882 – 1969)
O Sacrum convivium a 6 | T. L. de Victoria (1548 – 1611)
De Lamentatione
Lamentació I. Sabbato Sancto | P. Anselm Ferrer
Miserere | V. Goicoechea (1854 – 1916)
Lamentació II. Sabbato Sancto | P. Anselm Ferrer
De Maria Virgine
Salve Regina a 5 | T. L. de Victoria
Ave Maria | P. Anselm Ferrer
Concerts
10. 08. 19
FIOM de Montserrat
23. 05. 21
Festival d'orgue de Capellades
“Cor Cererols no només aconsegueix reviure aquesta música, sinó també produir un CD de gran potència espiritual i bellesa musical.
Amb un equilibri perfecte, un ritme perfecte i un so cultivat però no estèril, aquest programa totalment suau és bo per a qualsevol forma de relaxació. L'acústica de l'enregistrament no deixa res a desitjar i completa el caràcter singular d'aquesta producció en CD."
Remy Franck
Revista Pizzicato, Luxemburg (5/5)